Centrum voor plastische chirurgie Dr. Jo Vanoorbeek

Facelift, Halslift, Voorhoofdslift

Een facelift met natuurlijke look

facelift

Het enige wat achterblijft is een zeer fijn en ;onopvallend litteken dat voor het oor door naar boven loopt. Bij meer uitgebreide correcties loopt het litteken door tot achter het oor.

Er zijn veel verschillende technieken om een facelift uit te voeren. De Amerikaanse technieken zijn over het algemeen wat agressiever en geven een minder natuurlijk resultaat. Ook de herstelperiode van deze technieken is aanzienlijk langer.

In Europa zijn we wat minder agressief en is het doel van de ingreep om er vooral niet geöpereerd uit te zien maar eerder om een uitgeruste en fitte indruk te geven:  zoals iemand die terugkomt van een ontspannende vakantie. U ziet er terug uit als tien jaar geleden.

Het effect van een facelift kan prima nagebootst worden door twee vingers een cm voor de oorlel te plaatsen en de huid met deze vingers naar boven en achter te trekken.

Vaak wordt een facelift in combinatie met andere operaties verricht: een ooglidcorrectie, een laserbehandeling ter correctie van groeven rond de mond en/of ogen, een peeling,…

Na de ingreep bent u ongeveer twee à drie weken geremd in uw normale sociale activiteiten. De zwelling neemt reeds af van de derde dag en is meestal na een week à tien dagen verdwenen. Vaak is er een wat blauwe verkleuring door onvermijdelijke bloeduitstortingen. Deze zal naar beneden zakken en verkleuren naar groen en geel.  Met een gele tint in uw dagcrème is deze blauwe kleur echter goed te verdoezelen. Uw schoonheidsspecialiste kan u ongetwijfeld helpen met advies omtrent camouflage van de operatie en eventuele ontzwellende massages.