Centrum voor plastische chirurgie Dr. Jo Vanoorbeek

Spierontspanners / Fillers

botox

Spierontspanners worden in de esthetische chirurgie het vaakst gebruikt in het aangezicht. Het is de gelaatsverjonger bij uitstek. 

De spiertjes net onder de huid in het aangezicht bepalen onze expressie. Als de aangezichtsspieren samentrekken veroorzaken ze lijntjes. Door het ouder worden verliest de huid aan elasticiteit waardoor deze lijntjes rimpels worden. De aangezichtsspiertjes kunnen selectief ingespoten worden met het doel zo bepaalde spiergroepen te verlammen waardoor zij geen rimpeltjes meer kunnen veroorzaken. Het is natuurlijk niet de bedoeling om van het aangezicht een expressieloos glad masker te maken. Er zijn er meer dan 80 spieren werkzaam in ons gelaat. Een plastisch chirurg is een specialist in de anatomie en weet dus perfect de juiste werking en ligging van al deze spiertjes. Een uitstekende kennis van de anatomie is essentieel om met spierontspanners een mooie en natuurlijk resultaat te bekomen.

De beste indicatie voorspierontspanners zijn voorhoofdsrimpels, de fronszone tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes. Neusrimpels, mondhoek, halsrimpels en handen kunnen ook behandeld worden.

Na een grondige evaluatie van uw gelaatsspieren worden de te injecteren zones gemarkeerd waarna ze met een zeer fijne naald geprikt worden. Dit geeft een licht prikkelend gevoel dat snel verdwijnt. U kan onmiddellijk het werk hervatten. 

De behandelde rimpels verdwijnen volledig of worden verzacht (afhankelijk van de diepte van de rimpels en de contractiekracht van de betreffende spiertjes). Het effect vanspierontspanners is dosisgebonden en afhankelijk van de injectieplaatsen. Zo nodig of zo gewenst kan dus de dosis of de plaatsing van de punten bij een volgende behandeling worden aangepast tot u een optimaal schemaatje voor uw gelaat bekomt.

Het resultaat is meestal zichtbaar na een weekje en blijft tussen de 4 maanden en het half jaar. De spieractiviteit herstelt dan volledig. Na meerdere en goed op elkaar volgende behandelingen kan een langduriger resultaat verkregen worden (van 6 tot uitzonderlijk zelfs 12 maanden).