Centrum voor plastische chirurgie Dr. Jo Vanoorbeek

Tepelreconstructie

tepelreconstructieNa een borstreconstructie dient ook nog een tepelreconstructie te worden uitgevoerd. De tepel bestaat enerzijds uit de tepelhof en anderzijds uit de tepel zelf.

Vooraleer tepelreconstructie wordt uitgevoerd, dient de definitieve vorm van de nieuwe borst bereikt te zijn en dient ook de eventuele aanpassing van de gezonde andere borst beëindigd te zijn. Deze periode duurt meestal 4 tot 6 maanden en is noodzakelijk om de borst een definitieve vorm en plaats te laten innemen en om de juiste positie van de nieuwe tepel te bepalen.

Het belangrijkste van de operatie gebeurt voor de operatie: de positionering. Er komt bij wijze van spreken heel wat tekenwerk en driehoeksmeting aan te pas om de tepel juist te positioneren.

Een nieuwe tepel kan gemaakt worden door middel van een techniek waarbij een welving wordt geformeerd door middel van een 3-lobbige huidflap. Het defect van deze 3-lobbige huidlap wordt primair gesloten en zal een litteken nalaten waarover later getatoeëerd wordt.Er is een mousse-verbandje voorzien dat 4 weken gedragen dient te worden. De eerste week laat u het ter plaatse onder een verband waarmee u onder de douche kan. Vanaf dan mag u het verbandje er zelf af halen en na de douche terug aanbrengen.

De tepel is onmiddellijk na de operatie veel te groot maar zal krimpen tot een kleine verhevenheid.

Dit duurt enkele weken tot maanden.